Jump to content
Sign in to follow this  
DIGITAL™

Βραζιλιάνικο κέικ με καρότο

Recommended Posts

DIGITAL™

1496080738-recimage.jpg

95qwl010.png

Υλικά Συνταγής

- 360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά baking powder
- 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεγάλα καρότα (350 γρ καθαρισμένα)
- 3 μεγάλα αυγά
- 180 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τα καρότα και να ζυγίσουμε 350 γραμμάρια για το κέικ με τα καρότα.

Αρχικά τοποθετούμε τα καρότα, μαζί με τα αυγά, το λάδι και την βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το καρότο και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.

Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, τότε μπορείτε να την γεμίσετε απευθείας με το μείγμα του κέικ, διαφορετικά θα πρέπει πρώτα να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα.

Ψήνουμε το κέικ καρότου για 45-50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C, στη μεσαία σχάρα.

Μετά τα 45 λεπτά, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμη στον φούρνο.

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα.

Μόλις κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και το απολαμβάνουμε! Στην Βραζιλία συνηθίζουν να το καλύπτουν με ένα απλό γλάσο σοκολάτας, όπου ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με σοκολάτα υγείας, σε αναλογία 1-1


Πηγή: Gastronomos

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×