Sign in to follow this  
studio814™

Γλυκά χωνάκια με κρεμά

Recommended Posts

studio814™

cF5Wh9l.jpg

snfcvw10.png

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι ή 2 αυγά
60-70 γρ. αλεύρι μαλακό ή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Χτυπάμε καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι εξακολουθώντας το χτύπημα στην αργή ταχύτητα του μίξερ. Αραιώνουμε το μίγμα με το μισό γάλα κρύο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μίγμα των αυγών και αφήνουμε την κρέμα 2 λεπτά μέχρι να πάρει βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με κουτάλι για να μη σβολιάσει. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μη πιάσει κρούστα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την προσθέτουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.
Για τα χωνάκια
Απλώνουμε τα φύλλα σε καθαρό τραπέζι. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες. Παίρνουμε μια λωρίδα, βουτυρώνουμε τη μισή και τη διπλώνουμε στα δύο. Μετά πιάνουμε την άκρη της λωρίδας και διπλώνουμε μια αριστερά μια δεξιά μέχρι να τελειώσει η λωρίδα και να σχηματιστεί ένα τρίγωνο χωνάκι. Τοποθετείτε τα χωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί με τη διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Τα βουτυρώνετε και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην καούν. Τα ψήνετε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν 30 λεπτά περίπου.
Συναρμολόγηση
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι και ρίχνετε μέσα τα χωνάκια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο μέχρι να σιροπιαστούν καλά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και αφού κρυώσουν τα γεμίζετε με κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ ή κουτάλι. Διατηρούνται σο ψυγείο σκεπασμένα με σελοφάν.


Πηγή: Gastronomos

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
porsche™

Thank You. 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this